25 Ağustos 2009 Salı

Ostrava'nın Maradonası:Milan Baroş

28 Ekim 1981'de Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde doğdu. Futbola 1987 yılında yani 6 yaşındayken FC Vigantice takımında başladı. 1993 senesinde geçtiği Banik Ostrava takımında ilk kez profesyonel oldu ve kısa sürede burada ünlendi. Çekler ona "Ostrava'nın Maradonası" lakabını takmışlardı. Banik Ostrava'da 84 maçta 27 gol attı.

2002 yılında büyük bir sıçrama gerçekleştirerek İngilizlerin ünlü klübü Liverpool'a 5,5 milyon euroya transfer oldu. O yıl 5 numaralı formayı sırtına geçirdi ve 12 gol atarak dikkatleri üstüne çekti. 2003/2004 sezonunda Blackburn Rovers maçında şanssız bir şekilde ayak bileği kırıldı ve 6 ay boyunca sahalardan uzak kaldı.

Sakatlıktan çıkar çıkmaz Euro 2004 maçları başladı ve Milan Baroş sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen iyi bri performans ortaya koyarak takımını yarı finale kadar taşıdı ve 5 gol ile turnuvanın gol kralı oldu ve "Altın Ayakkabı" ödülünü kazandı.

2004/2005 sezonunda Owen ve Heskey'in satılması, Cisse'nin de sakatlanması sonucu takımın en önemli kozu haline geldi. Milan Baroş o yıl 14 gol attı ve o yılın sonunda Liverpool'un Şampiyonlar Ligi kupasını almasında önemli rol oynadı.


2005 yılında ise Milan Baroş Aston Villa ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. İlk sezonunda ligde 8 gol attı. Aston Villa'da 10 numaralı formayı giyen Baroş istenilen performansı ortaya koyamadı ve istenmeyen adam haline geldi. Sürekli taraftarla tartışma yaşadı.

Ertesi sezon takımda huzursuzluğu daha da artan Baroş, John Carew ile takas edilerek Lyon'a gönderildi. Milan Baroş burada gollerin yanı sıra skandallarla da sürekli gündeme geldi. 18 Nisan 2007'de Rennes maçında siyahi oyuncu Mbia'ya ırkçı hareketlerde bulunduğu için 3 maç ceza aldı. Tarihler 1 Kasım'ı gösterdiğindeyse Baroş yine medyanın gündemindeydi. Çek oyuncu siyah Ferrarisiyle hız limiti 13o km olan bir otobanda tam 271 km hız yaptı ve polis radarına yakalandı.

Baroş'un yaptığı bu hız Fransa'da hız rekoru olarak tarihe geçti. Baroş'dan önce kayıtlara geçen en büyük hız 248 km idi.

Baros'un skandallarından rahatsızlık duyan yönetim Baroş'u Portsmouth FC takımına kiralı gönderdi. Burada hiç gol atamamıştır.
İyice gözden düşmeye başlayan Baroş'un kariyeri 2008/2009 yılında Galatasaray'a gelmesiyle birlikte değişir. Burada yalnızca futboluna konsantre olan Baroş ilk sezonunda Türkiye'de gol kralı olur ve toplamda 24 gol atar. Baroş Galatasaray'da kendi gol rekorunu da kırmış olur.
Oyunculuk Kariyeri
Milan Baroş, iyi bir futbolcu olduğu kadar aynı zamanda iyi bir de sinema oyuncusudur.Milan Baroš, ilk olarak "Portréty" dizisinde görev almıştır. Sonra sırasıyla "2004 UEFA European Football Championship", "Goal!", "Match of the Day" ve "Liverpool FC: Champions of Europe 2005" filmlerinde görev almıştır. Aynı zamanda bir çok reklam filminde de oynamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder